Συνεντευξη στο HILTON athens magazine

STATHIS ALEXOPOULOS

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΠΤΑ ΣΤΟ HILTON

Από τις 24 Απριλίoυ στο Hilton Αθηνών θα εκτίθενται έργα του γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΪΜΑΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ

From the 24th of April onwards, Stathis Alexopoulos” sculptures will be on display at the Hilton Athens.

BY KONSTANTINOS KAIMAKIS / PHOTO: KLEANTHIS MITSIOULIS

Ο Στάθης Αλεξόπουλος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος ξεχωρίζει για την ευρηματικότητα των έργων του και την ιδιαίτερη τεχνική που χρησιμοποιεί στα γλυπτά του. Ξεχωρίζει για το μοναδικό «πάντρεμα» του κλασικού με το μοντέρνο.

Άλλωστε ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σύγχρονη γλυπτική πρέπει να έχει τις βάσεις της στις σταθερές αξίες της κλασικής γλυπτικής.

Ποιος είναι ο τίτλος της έκθεσης και πώς καταλήξατε σε αυτόν;

Η έκθεση έχει τίτλο «Κόμβοι». Είναι δανεισμένος από συγκεκριμένα μορφολογικά στοιχεία της φόρμας μου. Είναι σαν να εστιάζω στα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των γλυπτών μου. Σχήματα όπως, λωρίδες, κορδέλες και ιμάντες που δημιουργούν από μόνες τους κόμβους.

Αυτοί οι κόμβοι μοιάζουν κάπως σαν σήμα κατατεθέν της δουλειάς σας. Είναι αλήθεια ότι στις περισσότερες σχολές καλών τεχνών καλλιεργείται από το διδακτικό προσωπικό προς τους σπουδαστές η λύση της «προσωπικής ξεχωριστής σφραγίδας»;

Η δουλειά μου δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο στυλ, ασχολούμαι με διάφορα ρεύματα, κλασσικά και σύγχρονα, ακόμα και με design. Το στοιχείο των κόμβων προέκυψε μέσα από πειραματισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη σχολή Καλών Τεχνών. Γενικά, στις σχολές καλλιεργείται η τέχνη και η τεχνική, η προσωπική σφραγίδα είναι επιλογή κάθε καλλιτέχνη αν τουτρηνικ ατωνιστκκάρισμαπ σκάλογα με την εσωτερική του ανάγκη να εκφραστεί.

Από πού προέρχονται οι επιρροές σας;

Oι επιρροές μου είναι από έργα μεγάλων δημιουργών σύγχρονων και μη αλλά γενικά οτιδήποτε κεντρίζει την φαντασία μου και μπορεί να σταθεί αφορμή για δημιουργία, αποτελεί εφαλτήριο για μένα. Δημιουργίες μεγάλων εικαστικών καλλιτεχνών όπως, ο Henry Moore και ο Tony Cragg, αλλά και σκηνοθετών του κινηματογράφου, όπως ο Stanley Kubrick είναι πηγές έμπνευσης για μένα.

Η έκθεση γλυπτικής του Στάθη Αλεξόπουλου «Κόμβοι» οργανώνεται στο χώρο του lobby του Hilton Αθηνών. Επιμέλεια: Els Hanappe – Λάζαρος Σιάκος. Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου-10 Ιουνίου.

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :